12 heinäkuuta, 2012

MUSTIKKA-MINTTUALEKSANTERIT


Henk.koht. sanavarastooni kuuluvat sanat bloggari ja bloggaaja. Blogistiin en ole aiemmin törmännyt. Turussa kuitenkin puhutaan muutenkin vähän eri tavalla.

Ko. kaupungin paikallissanomien viime lauantain Extra-liite löysi tiensä perille myös omaan postiluukkuuni. Ja löytyihän se sieltä, pienen pieni kulmaus ruokaosiossa, heti makkaran ja papaijan vieressä!

Pyydettiin ohjetta kesäisestä ja mieluusti käsin syötävästä leivonnaisesta, joten kehitin lempileivoksestani aleksanterista kyseisen, mielestäni kesäisen väännöksen.



MUSTIKKA-MINTTUALEKSANTERIT
(puolikas pellillinen, jonka voi leikata haluamansa kokoisiksi leivoksiksi)

200g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja
4 rkl tuoretta minttua

Täyte:
n. 250g mustikkamarmeladia

Kuorrutus:
500g tomusokeria
n.1 dl nestettä (n. 1 osa sitruunamehua ja kaksi osaa kuumaa vettä)
  1. Vaahdota voi ja sokeri.
  2. Lisää kananmuna koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä hienonnettu minttu ja sekoita taikinaksi.
  4. Anna vetäytyä kelmun alla viileässä vähintään puolisen tuntia.
  5. Kaaviloi taikina tasaiseksi uunipellile leivinpaperin päälle.
  6. Paista 175°C:ssa n. 15 min. Jäähdytä levy ennen täyttämistä.
  7. Leikkaa levy kahtia ja levitä pohjalevylle kerros marmeladia. Aseta toinen levy päälle.
  8. Tee kuorrutus: Mittaa tomusokeri kulhoon ja sekoita kuuma sitruunamehu/vesi pieninä erinä joukkoon, kunnes seos on paksuhkoa kiiltävää tahnaa.
  9. Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle. Kuorrutuksen jähmetyttyä leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi leivoksiksi.
FIN-ENG:
I finally got the chance to scan through the Turun Sanomat paper from last Sat and spotted my recipe. Right next to the sausage and the papaya!

8 kommenttia:

  1. Nätti kuin mikäkin tämä aleksanteri! Kuulostaa raikkaalta versiolta, minttuineen ja sitruunoineen.

    VastaaPoista
  2. ompa se nätti!

    ..tuolla leivinjauheella vaan ei tee yhtään mitään tossa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta mitä jos siitä tuli just siks niin nätti että siinä on turhaan lusikallinen leivinjauhetta :) ? (<- mä en tiiä miten hymiö ja kysymysmerkki tulis yhdistää. tai voiko niitä edes yhdistää? :) taas.)

      Poista
  3. Ihanan raikas - lisätty juhlamenuun! Kiireistä juhlapäivän aamua ajatellen kyselisinkin, voiko leipomuksen tehdä jääkaappiin odottelemaan edellisenä päivänä..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti juhlapäivä ei vielä ehtinyt koittaa. Loma on yhtäkuin blogiloma, nähtävästi :)

      Aleksanterit voi hyvin tehdä edellisenä päivänä. Tai vaikka sitä edellisenä!

      Poista
  4. Tykkään tosi paljon siun blogista !!! Ja samalla katselen siun blogistania jaksoa :D Olen katsonut sen ainakin yli 10 kertaa yhteensä :) Ja sitä kautta blogisi löysinkin !! :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iitu, kiva kuulla että tykkäät!!!

      Poista