24 elokuuta, 2012

TILLILEIPÄ LEHTIFENKOLILLA


Viva ciabatta -Aleksi suositteli kovalla koolla tätä paahtoleivän sukuista herkkuleipää tillillä. Otin suosituksesta vaarin. Tilliä ei kumminkaan löytynyt jääkaapista, vaan viherpeukaloanopin kasvattamaa mauste- aka lehtifenkolia.

 Kaikki ei ole sitä miltä näyttää 

TILLI- TAI LEHTIFENKOLILEIPÄ
(1 leipä, 10x30cm vuuassa)

480g g vehnäjauhoja
320 g maitoa
60 g maissijauhoja
30 g hunajaa
30 g hiivaa
10 g suolaa

80 g pehmeää voita
lehtifenkolia (tai sitä tilliä) paljon, (mittasin, 9g meni!)
  1. Vaivaa taikina-aineksia koneella 10 min.
  2. Lisää kuutioitu, pehmennyt voi, anna voin sekoittua taikinaan ja lisää mukaan myös tilli/lehtifenkoli. 
  3. Anna taikinan levätä n. 30 min. 
  4. Muotoile taikina leiväksi ja anna nousta vuuassa vielä 45 minuuttia.
  5. Esilämmitä uuni 250°C, työnnä vuoka uuniin ja laske lämpö 200°C:een.
  6. Paista n. 30 min ja jäähdytä ritilällä. 

Superhyvä simppeli leipänen. Taidan tietää mitä leivon lauantain rapupöytään. Mutta menen ensin tillikauppaan.


FIN-ENG:
I baked this really tasty dill loaf, but replaced the dill with sweet fennel. For the coming Saturday's crab party I'll bake this sweet fennel loaf again, but replace the sweet fennel with dill. Get it? 

2 kommenttia: