18 lokakuuta, 2012

BORDOOLAINEN


Tein viime viikonloppuna pitkästä aikaa suosikkiani, vaaleaa hapanjuurileipää. Päätin myös vähän fiinistellä leivän muodolla. La couronne bordelaise, bordeauxlainen kruunu, siitä piti syntyä, mutta lähinnä siitä syntyi vain la couronne espoolaise, ympyränmuotoon toisiinsa tarttuneita sämpylöitä.


Googlen kuvahaku kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, miltä couronne bordelaisen tulisi näyttää. Taikinaa ei ollut ihan tarpeeksi.


No muodosta viis, maku tärkein. Täällä aiemmin käyttämäni hyvä perusohje.

FIN-ENG:
My Bordeaux Crown, la couronne bordelaise, didn't quite look like it was supposed to. But who gives a shit 'bout the looks when it's made with sourdough.


2 kommenttia:

  1. Leipä näyttää sen verran hyvältä, että taidan kokeilla (taas kerran) juuren tekemistä. En ole vielä kertaakaan päässyt leivän tekemiseen asti ennen kuin juuri on kuollut, mutta ehkä tällä kertaa! Pidän tosi paljon juureen tehdyn vaalean leivän mausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kato tää läpi, jos olis jotain apua: http://www.jauhotsuussa.fi/2011/04/hapanjuuri.html

      Poista