08 lokakuuta, 2012

MINI TARTE TATIN


Ei pahaa ilman hyvää. Edes jotain pientä hyvää.

Eivät nämä miehen välilevynpullistumakipuja ihan fiksanneet, mutta hyvä mieli tuli puoleksitoista minuutiksi. (Tai kolmeksi minuutiksi meille, jotka söivät kaksi putkeen.)


MINI TARTE TATIN
(n. 10 kpl)

400g omenoita
30g voita
0,75 dl sokeria
2,5 valmiiksi kaulittua voitaikinalevyä
  1. Kuori ja palastele omenat.
  2. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri.
  3. Lisää pannulle myös omenapalat ja kääntele kunnes ne saavat hieman väriä.
  4. Jaa omenaseos muffinssipellin koloihin.
  5. Leikkaa sulaneesta voitaikinasta sopivan kokoisia paloja ja peitä omenat voitaikinalla.
  6. Paista 200°C uunissa n. 15 min tai kunnes voitaikina on saanut väriä.
  7. Aseta leikkuulauta muffinssipellin päälle ja kippaa torttuset ylösalaisin laudalle.

FIN-ENG:
No bad without good they say. In this case husband's intervertebral disc is the bad guy and these tiny tarte tatins are the good ones. Not exactly on the same level, but anyhow.

5 kommenttia:

  1. Mums, tarte tatin on ihanaa! Hauska idea tehdä ne pieninä, jotenkin kaikki on paremman makuistakin, kun sen saa pienessä annoksessa :)

    VastaaPoista
  2. Voi kuinka ihana pikkarainen idea söpöliini tarte tatiniin!
    Kyllä teen!

    VastaaPoista
  3. Nää oli hyviä! Saanko udella mistä oot ostanut noin kauniita lautasia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä jos maistui! Lautaset on isoisoäidin peruja.

      Poista