09 marraskuuta, 2012

WASABISOOSI


Jengi kokkaa hulluna sensaatiomaista avokadopastaa. Mutta minäpä teinkin avokadoillani jotain ihan muuta.


Samasta kirjasta kyllä. Ja moneen kertaan. Wasabisoosi toimii niiiiin hyvin avokadon ja lohen kanssa. Jopa epäkristillisesti graavilohen, kuten yllä.

WASABIKASTIKE
(noin kahdeksaan annokseen)

1/2 sitruunaa
1/2 tl suolaa
45g wasabia (1 valmistuubi)
1dl rypsiöljyä
  1. Purista sitruunasta mehu, lisää wasabi ja suola, sekoita.
  2. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispaten.

Kirjan ohjetta siitä mitä itse salaattiin tulee, voi toki soveltaa. Suosittelen kuitenkin tarttumaan ainakin seuraaviin aineksiin: Avokado, lohi, paahdetut kurpitsansiemenet, sushi-inkivääri, sekä loraus riisiviinietikkaa.


FIN-ENG:
Salad with salmon, gari, roasted pumpkin seeds, avocado and rice wine vinegar + wasabi sauce =  match made in heaven. Recipe from this autumn's hit cookbook, Safkaa.

8 kommenttia:

  1. Meillä tavataan syödä tasaisin väliajoin "pikasushia" eli kuutioitua tuoretta lohta ja avokadoa wasabin ja soijan kera. Pitääkin muistaa tämä seuraavalla kerralla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli niinku sashimia!! Toi soosiohje kuitenkin teki koko hommasta täydellisen nimenomaan salaattimuodossa. Kokeilkaa ihmeessä!

      Poista
  2. Minulla on kamala wasabitrauma...Olin kerran eksän kanssa juhlissa,jossa oli myös sushiasema.Oli pimeää ja luulin wasabia avokaadotahnaksi ja söin ison lusikallisen,ai kamalaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cars2 -leffassa Martti erehtyy luulemaan wasabia pistaasijäätelöksi. Nimim. Joutunut pariin otteeseen ko. leffan katsomaan

      Poista
  3. Vastaavanlaista wasabikastiketta ripottelin aikoinaan tonnikalapihvin ja sen kaverina olleen salaatin päälle. Oli muuten herkkua. Nykyään ei tosin taida tonnikalapihviä oikein edes uskaltaa tehdä, kun pitäisi niin vahtia sitä kalastuskiintiöiden ja -tapojen käyttöä. Sustainable fish, tai jotain sinnepäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onhan toi norjalainen kasvatettu lohikin siellä keltaisen valon osiossa... http://wwf.fi/kalaopas/

      Poista
  4. Tämä on loistava annos! Sekä salaatti että wasabisoosi. Viikko sitten laitettiin ja kaikki tykästyimme tähän :).

    VastaaPoista
  5. Tää on ihan huippu vinkki wasabifanille! Kiitos, Jonna!

    VastaaPoista