29 maaliskuuta, 2012

MOST WANTED





Hei sinä, joka tunnistat itsesi kilpailuun osallistuneeksi Joyksi!
Niin kovin mieluusti lähettäisin vikassa synttäriarvonnassa kohdallesi osuneen palkinnon, mutta kaipaan edelleen yhteydenottoasi, ja sitä myöten osoitetietojasi.

Ja hei sinä, joka tunnistat itsesi kilpailuun osallistuneeksi, mutta et Joyksi!
Sinä saat toisen mahdollisuuden, mikäli ei Joysta kuulu mitään ensi tiistaihin mennessä.

FIN-ENG:
Missing a winner from a couple weeks back.

27 maaliskuuta, 2012

SUNNIN BRUNSSI


Osa lastemme kummeista lahjottiin jouluna brunssilupauksella. Aurinkoisena ja hemmetin kylmänä sunnuntaina joitain viikkoja sitten oli pöytä varattu Ravintola Sunnista.


Sinänsä paikan interiööri kaipaisi ehkä hitusen sisustusarkkitehtia, mutta tarjoiluihin olimme tosi tyytyväisiä. Hinta-laatusuhde on ainakin tiptop. 15 eurolla sai runsaan noutopöydällisen herkkuja, jonka leivät & croissantit oli itse tehtyjä, silliröra ihan kuin omani, hedelmät kypsiä ja makeita ja suolaiset kautta linjan maistuvia ja tyystin perus hotelliaamiaisesta erottuvia.


Juomista hintaan sisältyi kahvi/tee. Proseccot, mehut & smoothiet sai tilata erikseen. Omppulimehu oli ihanaa, aidon mehun makuista.


Lisätilauslistalla oli myös valikoima munajuttuja ja joitain makeita. Joille ei kyllä jäänyt yhtään tilaa.


Ja kun ekat kupit juotuamme bongasimme vielä isommat teekupitkin, ei tarjoiluista keksitty mitään negatiivista.

Sunnin muun ruuan tai palvelun tasosta ei minulla ole mitään käsitystä, mutta brunssia voin suositella erittäin lämpimästi. Suosittelen myös varaamaan pöydän etukäteen.


Sitä paitsi kuten alakerran Engelissä, tulee myös Sunnin ikkunapöydässä kansainvälinen fiilis suurkirkon vilkkuessa silmäkulmassa.


FIN-ENG:
On a Sunday some weeks ago we replaced our kids with a few of our kids' godparents, claimed our christmas present promises and took them to have brunch with us. Restaurant Sunn's brunch was really really good!

PISTE FI


Sain vihdoin ja viimein hankittua oman .fi-domainin blogille, jos ette ole huomanneet. Oman blogin osoitteen vaihtaminen Bloglovin'issa on kuitenkin tehty ärsyttävän vaikeaksi ja siksi siis tämä ärsyttävä postaus. Oli pakko laittaa ao. linkki esille. Saa siitä toki klikatakin!

Follow my blog with Bloglovin


FIN-ENG:
By posting the above Bloglovin link I have to claim my own blog there, in order to change anything. Like for example the new address to my blog.

24 maaliskuuta, 2012

SITRUUNAMACARONIT


Koska ruoka suussa ei saa puhua, syötiin macaronit vasta lähetyksen jälkeen.
Kuorien ohje täällä, täytteen alla.


MASCARPONE-SITRUUNATÄYTE

125g mascarponea
75g lemoncurdia (itse käytin Mackaysin valmista, jos teet itse, voit tarvita lisäsokeria riippuen curdisi makeusasteesta)
pienen sitruunan kuori raastettun
1,5 tl sitruunamehua

FIN-ENG:
Since you can't really articulate with a macaron in mouth, we ate the macs after the broadcast.

22 maaliskuuta, 2012

ON AIR


Eilen piti pakata mukaan jotain omaan blogiin liittyvää.


Lootallinen macaroneja kainalossa suuntasin Pasilaan.


Viereen istuutui keskimääräistä rokahtavampi nukkekotibloggari Riikka sekä kierrätysmuotia tekevä ja aiheesta bloggaava Outi.



Edessä oli mikki ja sitten mentiin.


Jos olit eilen iltapäivällä eri taajuudella ja seuraaviksi 58 minuutiksi kaipaat ääniä elämääsi, klik-klik yllä vaan.
(Lisäys 27.3.: YLEn politiikka muuttui koskien YLE Areenan matskujen embedkoodien jakoa, eli klik-klik tännepäin sittenkin: http://areena.yle.fi/haku//uusimmat/hakusana/blogistania)

FIN-ENG:
I was on radio yesterday afternoon. With two other bloggers talking about blogging, what else. God I was nervous. But survived.

19 maaliskuuta, 2012

BLOGISTANIA


Välillä nousee kylmä hiki ja pelonsekainen paniikki iskee, välillä taas suhtaudun kypsän aikuismaisesti ja innolla odottaen. Välillä pelkään nolaavani itseni (ja perheeni ja sukulaiseni ja tuttavanikin), välillä taas uskon suoriutuneeni kiitettävästi.
Hieman on kaksijakoinen olo.

Tällä viikolla se kuitenkin alkaa. Blogistania siis. Eli dokumentaarinen tv-sarja, jossa esitellään kymmenen naisbloggaria:

    •    trashionista Outi Pyy
    •    Helsingin tyylikkäin nainen Fiona Timantti eli Heli Karhunen
    •    rokkaavan nukkekotiblogin Riikka Kurki
    •    Jenkeissä breikannut tilkkutaituri Kajsa Wikman
    •    käsitöitä tekevä insinööri eli Hupsistarallaan Terhi Viinikanoja
    •    kirppishullu Karin Lindroos
    •    ruokablogi Jauhot suussa ja leipuritaituri Jonna Vormala
    •    Vihreiden vaatteiden Anniina Nurmi
    •    Jonna Hietala ja sisustusblogi Musta tuntuu
    •    tunnettu muotibloggaaja Jenni Rotonen



Oma jaksoni on vuorossa seitsemäntenä. Vapun jälkeen siis.
Tämän viikon keskiviikkona tulevassa ekassa jaksossa kurkataan trashionista Outi Pyyn maailmaan. (Täällä Outsan jakson minimini-teaseri!)

Ohjelmasarjan ennakkovastaanotto on ollut käsittääkseni varsin innostunutta. Muutamat kriittisemmät kommentit, joihin olen törmännyt, ovat koskeneet ohjelmassa mukana olevien bloggareiden valintaa: Miksi vain naisia? Miksi näin suppeasta aihepiiristä bloggaavia? Miksi toi, vaikka tää olis paljon parempi?

Jostainhan sitä on lähdettävä liikkeelle. Ja aikamoinen määrä on tässä maassa muodista, sisustamisesta, leivonnasta tai erityyppisistä käsitöistä bloggaavia naisia. Kuka tietää mitä seuraavalla tuotantokaudella on luvassa, jos Blogistania saa jatkoa?!

Omalla kohdalla voin sanoa, etten näe itseäni sen enempää edelläkävijänä kuin mielipidevaikuttajanakaan, saati blogimaailman valtiattarena, kuten meitä mukana olevia bloggaajia Blogistanian pressimatskuissa kuvaillaan.
Suomesta löytyy mieletön määrä ruuan ympärillä pyöriviä blogeja ja niiden taustalta varmasti yhtä mieletön määrä mielenkiintoisia bloggajia. Jonkun, joka meidät ohjelmaan on mukaan valinnut, mielestä on blogini kiinnostava ja siitä olen otettu, mutta minkäänsortin kilpailusta tai paremmuusjärjestyksestä missään kategoriassa ei valinnoissa ole kyse.

Nyt kalenterit esiin:
YLE TV2 KE 21.3. ALKAEN KLO 19.30.

P.s. Ensi keskiviikkona joko mumisen jotain sekavaa, tai puhun ihan fiksuja, YLE Puhe klo 15.02.


FIN-ENG:
Outi Pyy will be the star of the first Blogistania episode which airs this Wednesday on Finnish TV2. I'll be the seventh in row!

16 maaliskuuta, 2012

100% RUISLEIPÄ


Vaikka pari postausta taaksepäin kehuin juuriani hyvinvoiviksi, sallittakoon niillekin omat huonot hetkensä. Sunnuntaibrunssillemme halusin leipoa myös hapanta ruisleipää, mutta vaikka herättelin juurta paria päivää etukäteen, ei se alkanut ajallaan näyttämään riittävän iloiselta jaksaakseen yksin kantaa vastuun leipien kohoamisesta, joten hellitin taakkaa ottamalla käyttöön lisähiivan.

Ohje Jan Hedhin Mestarileipurin leipäkirjasta (siinä muodossa miten itse tein).

100% RUISLEIPÄ
(2 leipää)

1. päivä: Esitaikina
125g vettä
125g (aktiivista) ruishapanjuurta
200g ruisjauhoja
  1. Vatkaa kaikki ainekset paksuksi taikinaksi.
  2. Peitä kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä (tai jossain missä on himpun verran lämpimämpää, esim. jääkaapin päällä) vähintään 12 tuntia.
2. päivä: Taikina
15g hiivaa
90g vettä
250g piimää
340g ruisjauhoja
15g merisuolaa
  1. Liuota hiiva veteen ja lisää joukkoon kaikki muut aineet suolaa lukuunottamatta.
  2. Lisää esitaikina ja vaivaa pienimmällä nopeudella 10 min.
  3. Lisää suola, nosta nopeutta ja vaivaa vielä 5 min.
  4. Anna taikinan levätä 60 min öljytyssä astiassa.
  5. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahteen osaan. 
  6. Muotoile taikinoista pyöreät leivät ja siivilöi pinnalle reilusti ruisjauhoja.
  7. Kohota leipiä kylmässä yön yli tai kaksinkertaiseksi huoneenlämmössä (60-90 min).
  8. Esilämmitä uuni 250°C:een.
  9. Nosta leivät kuumaan uuniin ja viiden min jälkeen laske lämpö 190°C:een.
  10. Paista leipiä n. 60 min ja anna jäähtyä ritilällä.

FIN-ENG:
Alive and kicking, but not always on good mood. No, not talking about myself. Talking about my rye sourdough starter. Sometimes you need a little extra something. Like a bit of yeast.


14 maaliskuuta, 2012

BRUNSSISUNNUNTAI


Toissa sunnuntaina brunssiteltiin siskollani.


Brunssit on näin lapsiperhevinkkelistä aika oiva keino sosialisoida ystävien kanssa.


Ja hyvä syy saada syödä miljoona leipää.


FIN-ENG:
I'm a huge fan of brunching.

12 maaliskuuta, 2012

VAALEA HAPANLEIPÄ II


Arvontaviikolla joku kyseli hapanjuurteni vointia. Hyvää kuuluu kiitos! Vaikka leipää en töihinpaluun jälkeen enää ihan joka viikko leivokaan, sen verran niitä tulee tehtyä, että ruis- ja vehnäjuuri hengissä pysyvät. Leivon vaan niin usein samoja loistaviksi todettuja reseptejä käyttäen, etteivät useimmat päädy blogiin asti.

Saman nimistä leipää olen leiponut aiemminkin, mutta tämä on se todellisempi vaalea hapanleipä, koska tämä on edeltäjäänsä vaaleampi. Ohje Jan Hedhin Mestarileipurin leipäkirjasta.

VAALEA HAPANLEIPÄ II
(2 leipää)

500g vehnäjauhoja
400g hapanjuurta (aktiivista)
315g vettä
10g merisuolaa
  1. Pane suolaa lukuunottamatta muut aineet kulhoon ja vaivaa pienimmällä nopeudella 13 min.
  2. Lisää suola, lisää noupeutta ja vaivaa vielä 7 min.
  3. Pane taikina öljyttyyn kulhoon ja anna levätä 70 min.
  4. Jaa taikina kahtia, muotoile leiviksi ja laita kohoamaan liinan alle yön yli jääkaappiin. (Tai kohota huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.)
  5. Esilämmitä uuni 250°C:een.
  6. Siirrä leivät kuumalle pellille ja uuniin paistumaan.
  7. Viiden min jälkeen laske uunin lämpö 200°C:een.
  8. Paista leipiä n. 50 min ja jäähdytä ritilällä.
Omat kaksi hyvin erikokoista leipää olivat laiskuuttani uunissa saman ajan. Yllättäen pienempi paistui hieman yli.


FIN-ENG:
Since I got back to being a working mom, I haven't had the time to bake bread so often. But often enough to keep the sourdough starters in our fridge alive & kicking.

07 maaliskuuta, 2012

LINNANMÄEN KATTILA


Maanantaina kävin Koemaistaja-blogin Annan kanssa Etelärannan Raku Ya:n tilalle pari viikkoa sitten avatussa Sushibar & Dinessa. Raikkaiden sushien & sashimien siivittämänä saimme kuulla kerrassaan mielenkiintoisesta proggiksesta.

Tulevan kesäkauden käynnistyessä voi Lintsillä huvipuistoillessa nimittäin skipata makkaraperunat ja syödä hyvin. Tai voi skipata Lintsillä huvipuistoilun, ja vaan syödä hyvin.


Kattila on Linnanmäen avautuessa ovensa avaava keittiömaailma, johon tulee yhteensä kuusi eri ravintolaa, jokainen omalla konseptillaan. Kyse ei ole fine diningista, oman rahan pitäisi riittää.

Kattilan alakerrasta löytyy harvinainen neljän Michelin-tähden yhdistelmä: Postresin keittiöihmeet avaavat italialaiseen keittiöön painottuvan Coccolan, Demon ja Groteskin Tommi Tuominen nykiläisen trendin pohjalta ideoidun Kuula-lihapullabaarin ja Hans Välimäki jotain, vielä toistaiseksi salaista. Samaiseen alakertaan tulee myös sushin+suomimuotoilun+luomuviinit yhdistävä Sushibar + Wine sekä kotimaista keittiötä tarjoava Ilona, jonka taustalta puolestaan löytyy Ravintola Aino.

Kattilan yläkerta on varattu koko idean takaa löytyvän Kim Heiniön Caruzellolle, jossa tarjoillaan "moderni eurooppalainen perhebuffet". Caruzello toimii myös tilausravintolana.

kuva: Linnanmäki

Kattila parantaa ja laajentaa Linnanmäen ruokatarjonnan ihan uusille leveleille ja on erittäin tervetullut muutos koko huvipuistoruokailuajatteluun, siitä ei ole epäilystäkään. Epäilykseni koskeekin sitä, miten homma toimii käytännössä. Idealla nimittäin kosiskellaan Linnanmäen kohderyhmien lisäksi myös astetta urbaanimpaa kävijää, jolle Kattila tarjoaisikin vaihtoehtoisen syyn tulla Lintsille.

Onko huvipuistokävijöissä riittävästi ihmisiä, jotka mielellään ne makkaraperunansa johonkin laadukkaampaan vaihtavat, ja ovat siitä rannekkeiden ja muun rahankulun lisäksi myös valmiita maksamaan? Entä onko Linnanmäen sijainti kätevä muille kuin Alppilassa tai Kalliossa asuville (urbaaneille), vain poiketa sinne syömään?
Ja jos ja kun näitä molempia löytyy, miten he sopivat samaan ravintolaan samaan aikaan?

Heiniö lupaili, ettei alakerrasta muodostu food court -henkistä sekamelskaa, vaan että jokainen ravintola on ihan oikeasti oma itsensä. Onneksi. Mutta kamalan vaikea päättää, mihin ko. ravintoloista sitten menisi syömään Lintsireissulla! (Ja mennäkö suurperheenä vai ilman lapsia urbaanien ystävien kera?!)

Joka tapauksessa toivon hankkeelle hyvää alkua ja menestyksekästä jatkoa!!


FIN-ENG:
Helsinki's own amusement park, Linnanmäki, will have a face lift (and a liposuction) when it comes to restaurant services in the park area. Some of the cities' top chefs and restaurateurs will open six different restaurants in one place, Kattila.


06 maaliskuuta, 2012

WINNERS TAKE IT ALL

Juhlaviikko on aika saattaa päätökseen ja julkistaa viikon voittajat. Random.org -sivusto toimi lottotyttönä, virallisena valvojana Mikko aka Aulis Gerlander.


Maanantain arvonta oli helppo. Ainoastaan lupauksella leipoa leipää, pääsi osalliseksi Heléne Johanssonin Leipä-kirjan arvontaan. Riikkahelena voikin nyt perua aikeensa ostaa kyseisen kirjan, sillä hän selvisi viikon ekaksi voittajaksi.
Julkisesti on nyt aika moni luvannut leipoa leipää, joten hopi hopi hommiin!!


Tiistaina halusin tehdä homman vähän hankalammaksi. Mutta osoittautuikin, että kaikista hyvistä perusteluista sen parhaimman valitseminen on kaikkein hankalinta. Siksipä itsevaltiaana päätin jakaa kaksiosaisen palkinnon kahtia. Jalkapalloon ja isään, tai vaihtoehtoisesti Yves Rocheriin vetoaminen nähtävästi iskivät minuun koviten, joten HAY:n oranssi keittiöpyyhe menee Riikalle ja vaaleansininen Jennille.
Tässä vielä voittajakaksikon menestyksekkäät perustelut:
Riikka: Noh, nuo pyyhkeet sopisivat sen takia, että a) kuten jokin aika sitten keittiöni esittelin (täällä) on keittiö (ja koko koti) aika mustavalkoinen, joten joku kiva piristäjä (=keittiöpyyhe) sopisi sinne näin kevään korvilla, ja b) varsinkin oranssi sopisi sen takia, että olen saanut aivopesukasvatuksen Lahden Reippaan fanittajaksi, ja oranssihan on mustan ohella Reippaan tunnusväri. Ai että saisin lisäpointseja isältäni hänen vieraillessaan, ja tuon pyyhkeen ollessa keittiössä esillä.

Jenni: Tahtoo! Lähinnä siksi, että tänä keväänä muutamme mieheni kanssa ensimmäiseen ihan omaan kotiin eli omistusasuntoon, joka ostettiin melkeen siksi että siinä on niin ihana keittiö. Ekan omistusasunnon miinuspuolena tuleekin sitten se fakta, että sinne ihanaan keittiöön ei ole varaa ostaa mitään uutta ja kivaa itse ihan hetkeen. Toivoisin synttärilahjaksi mutkun sekin juhla on vasta joulukuussa. Arvonta olkoon siis ainoa toivoni! Niin, ja näillä näkymin (eli jos ei arvonnoissa tärppää) uuteen ihanaakin ihanampaan keittiööni muuttaa mukanamme 1990 -luvulla yves rocherilta ilmaislahjana saadut susirumat keittiöpyyhkeet. Kelaa sitä. :D

Keskiviikkona oli toinen Tammen kustantama superihana ruokakirja palkintona. Basta! arvottiin jälleen kaikkien osallistujien joukosta. Ja tehtävänä oli antaa risuja. Vaikka moni väittikin, ettei keksi mitään huonoa blogissa, oli ilahduttavan monelta irronnut rakentavaa palautetta. Tosi hyvää kritiikkiä ja varteenotettavia haukkuja. 
Basta! menee Jassulle, joka valtavirrasta poiketen piti pienestä fontistani, hih!



Torstain arvontaan osallistuneet pistin haukkupäivän jälkeen kehumaan blogiani. Ja mitä kehuja sainkaan! Melkein punastuin. Tai liikutuin. Tai jotain. Päivän kaksi palkintoa jaettiin arvalla. Helsingin Myllyn mahtava Luomu-tuotepaketti lähtee Anskusiilille ja leivontaan patistavat Pyrexin välineet puolestaan Marille.

Kiitos Marin, Anskusiilin ja  kaikkien muiden kommenteista!!!


Perjantaina sain linkkejä ihaniin blogeihin. Samalla tavalla kuin keskiviikon palautteetkin, aion pikkuhiljaa kaikessa rauhassa ehtiä käymään jokaikisen läpi huolella. Ja linkkivinkkaajien joukosta arvoin päivän voittajan, joka on Kotihippi ja Leipuri, jonka vinkkaama blogi vaikuttaa ainakin ensivilkaisulla mahtavalta uudelta tuttavuudelta!


Lauantaina sain ison kasan ravintolasuosituksia kotimaasta, toiveeni mukaisesti pääkaupunkimme ulkopuolelta. Ja olipa joukossa joitain randomhelmiä Euroopan matkojakin varten. Ja se yksi seuraavaa Dar es Salaamin matkaa -varten! Päivän voittaja on Nanna, joka lakeuksien lohduttomasta ravintolatarjonnasta kirjoittaessaan unohti mainita kumman muistiinpano-opuksen mieluummin omaksensa haluaisi. Joten miten on Nanna?



Sunnuntaille tulikin vielä ylläriarvonta juhlaviikkoa täydentämään. Ajattelin kaikkien olevan jo ihan kyllästyneitä tehtävänantoihini, joten päästin arvontaan osallistuneet vähällä, hymiö. Olivia-lehden sivuilta tutut täydelliset ohjeet kirjaksi koottuna osui nimimerkille Joy!


Kiitos kaikille aktiivisille osallistujille ja onnea voittajille!!! 
(Riikkahelena, Riikka, Jenni, Jassu, Anskusiili, Mari, Kotihippi ja Leipuri, Nanna sekä Joy, ottakee yhteyttä jauhotsuussa@gmail.com osoitteenne kera!)

Eiköhän tässä ollut nyt arvontaa seuraavaksikin kolmeksi vuodeksi!!!


Suurkiitokset palkinnoista:

04 maaliskuuta, 2012

JAUHOT SUUSSA 3 VEE -JUHLAVIIKKO: SUNNUNTAI

One for the road. Eipäs vielä listatakaan männäpäivien voittajia, vaan pistetään vielä vihoviimeinen, tai kuten tyttäreni jostain syystä sanovat, vikoviimeinen, arvonta pystyyn. Eihän sitä muuten voisi juhlaviikkoa juhlaviikoksi kutsua, vaan juhlakuudeksipäiväksi.

Ja koska viime metreillä olen meilitse saanut palautetta arvontojeni turhan lyhyestä osallistumisajasta, ollaan sitten armollisia ja laitetaan pyhäpäivän kunniaksi osallistumisaikaa tuplaverroin, eli ti aamuun asti.


Palkintona on uunituore Olivia-lehden parhaimmat reseptit viiden vuoden ajalta yhteen kokoava Täydellinen ohje -kirja. Reseptit ovat Suvi Rüsterin käsialaa ja kuvat by Sami Repo.

Olivian (jossa muuten tämäkin blogi on esiintynyt) ruokajutuista olen aina tykännyt. Ne ovat ammattitaidolla kirjoitettuja ja ruokakuvausparhaimmiston kuvaamia. Eivät valmiina ostettuja käännösjuttuja vain koska naistenlehdessä ruokaa kuuluu olla mukana.









kuvat Sami Repo

Koska viikko on ollut pitkä, ja lupasin alunperin pyhittää lepopäivän, en pistä teitä enää rehkimään.

SUNNUNTAIN KILPAILU: Osallistut arvontaan jättämällä kommenttilootaan hymiön.

Tässä vielä lisäohjeita:
- Voittaja arvotaan kaikkien osallistujien joukosta.
- Aikaa osallistua arvontaan on 48 tunnin ajan kilpailun julkaisemisesta.
- Jos vastaat anonyyminä, jätä sähköpostiosoite. Jos et halua jättää sähköpostiosoitetta, vastaa pelkällä nimimerkillä ja luota siihen ettei kukaan vie mahdollista voittamaasi palkintoa. (Mikäli kohtaat vastoinkäymisiä osallistuessasi arvontaan, laita meiliä jauhotsuussa@gmail.com)
- Palkinto postitetaan vain Suomeen.


Edit 6.3. klo 9.04: Kaikki hyvä loppuu aikanaan, kuten myös tämä arvonta. Voittaja selviää myöhemmin tänään!

03 maaliskuuta, 2012

JAUHOT SUUSSA 3 VEE -JUHLAVIIKKO: LAUANTAI


Rakasta ulkona syömistä. Aikana ennen lapsia tuli käytyä todella usein lähikortteleiden pikkuravintoloissa syömässä. Nykyään on ravintoloissa syöminen paljon harvinaisempaa, mutta sitäkin arvostetumpaa herkkua. Se, ettei kovin usein pääse ulos syömään, johtaa kuitenkin väistämättä siihen, että ravintolakäynti on huomattavasti suunnitellumpi ja siten myös odotukset ovat usein aika korkealla.

Odotukset eivät silti koske pelkkää ruokaa, vaan kokonaisuutta. Erinomainen ruoka ja (sommelierin) mielettömät viinivalinnat eivät auta, jos paikan atmosfääri ei iske. Sen pesee mennen tullen keskinkertainen ruoka yhdistettynä halpaan viiniin, kun miljöö on omaa silmää miellyttävä, muu asiakaskunta samalta planeetalta ja taustalla soi juuri se oikea musiikki.


Ravintolakäynneistä tulee silloin tällöin blogattua. Hankin itselleni Moleskinen Restaurant Journalin, koska ajattelin, että saisin jotain järkevämpiä muistiinpanoja aikaiseksi ravintolakäynneistä, kun laittaisin jotain fiiliksiä ylös jo ravintolapöydässä, enkä vasta seuraavan viikon keskiviikkona. Tai sitä seuraavan. Hyvä kun toisinaan edes muistaa mitä söi. Vaikka puhelin kuinka älykäs onkin, ei ajatusten kirjaaminen siihen näytä sen fiksummalta kuin fb-statuksen muuttaminen kesken aterian.

Tuotekuvat: Moleskine

Samalla vaivalla hankin myös Recipe Journalin, koska ajattelin, no en oikeastaan tiedä mitä ajattelin. Edelleen harrastan reseptien irti repimistä, mutta periaatteessa niille irtirevityille on oma, hyvin hyvin hitaasti täyttyvä vihkosensa. Vihko toimii sillä periaatteella, että vasta testatut ja hyväksi todetut reseptit liimataan vihkoon. Hangaroundit odottavat vuoroaan irtonaisena kansien välissä.
Mutta Moleskinet ovat kivoja.


Tämän päivän arvonnassa voit voittaa jomman kumman näistä Moleskinen Passions -sarjan Journaleista. Mutta et kumminkaan ilman pientä tehtävänantoa: Suosittele minulle ravintolaa. Helsingin ravintolat tunnen kyllä. Tiedän ne paikat, joissa haluaisin käydä, mutten ole vielä ehtinyt. Ja tiedän ne paikat, joissa en halua käydä.
Joten nyt kaipaan vinkkejä maakuntien löydöistä ja euroopan helmistä.


LAUANTAIN KILPAILU: Osallistut arvontaan suosittelemalla minulle ravintolaa tulevaisuuden koti- ja ulkomaanmatkoja silmälläpitäen. Kerro samalla myös kumman Moleskinen Journaleista mieluumin näkisit kädessäsi!


Tässä vielä lisäohjeita:
- Voittaja arvotaan kaikkien osallistujien joukosta.
- Aikaa osallistua arvontaan on 24 tunnin ajan kilpailun julkaisemisesta.
- Jos vastaat anonyyminä, jätä sähköpostiosoite. Jos et halua jättää sähköpostiosoitetta, vastaa pelkällä nimimerkillä ja luota siihen ettei kukaan vie mahdollista voittamaasi palkintoa. (Mikäli kohtaat vastoinkäymisiä osallistuessasi arvontaan, laita meiliä jauhotsuussa@gmail.com)
- Palkinto postitetaan vain Suomeen.


Edit 4.3. klo 9.12: Vinkkejä voi laittaa lissääkin, mutta arvontaan et enää pääse mukaan, sorry!

02 maaliskuuta, 2012

JAUHOT SUUSSA 3 VEE -JUHLAVIIKKO: PERJANTAI

Eilisen kehumispäivän kommentteja lukiessa tulee lähes tippa linssiin. Liikkistä miten moni arvostaa sitä mitä teen harrastuksenani. Moni jopa kehui kuviani. Ainakin yritän parhaani sillä saralla.

Rakastan visuaalisesti vaikuttavia blogeja ja siihen toki pyrin kameralla sählätessäni itsekin. Fakta on se, että kaikki maailman asiat, eritoten ruoka, ovat kauniimpia hyvin kuvattuina.

Vertailun vuoksi: Taannoin Lupolossa käytyäni naureskelin kännykkäkameralla hämärässä ravintolavalaistuksessa ottamilleni ruokakuville. Sittemmin saman annoksen söi joku myös Koemaistaja-blogin Annan käydessä samaisessa gastropubissa.
See what I mean?

Kauniit blogit mielettömine kuvineen eivät kuitenkaan tipahda tietoisuuteeni tuosta vain, vaan niiden todellisten helmien löytyminen vaatii aikaa surffailla linkkausten kautta blogista toiseen. Sitä en kuitenkaan ehdi tällä hetkellä juuri koskaan tekemään, joten keksinpä oivan nakituksen tämän päivän arvontaan osallistuville!

Tämän päivän palkinnot liittyvät designiin ja käsityöhön. Sitähän ruoka ja leivonta, ja bloggaaminenkin, tavallaan ovat.

Ystäväni isä tekee kauniita kauniita esineitä lasista. Eritoten on paikkansa korurasiastani löytäneet hänen PYRY-merkkinsä alta korvakorut. Yksivärisinä, monivärisinä, kuviollisina tai kimaltelevina.

PYRYn korvakorut ovat sitäpaitsi vilahtaneet tässäkin blogissa varmaan useammin kuin keskiverto täytekakku. Katsopa vaikka kuvia allekirjoittaneesta kolmen vuoden ajalta. 2009, 2010, 2011. Siellä ne kimaltelee.


Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan PYRYn lasiset nappikorvakorut sekä kooltaan säädeltävä kaunis lasinen sormus.



Mikäli onnetar ei ole suotuisa kohdallasi, on koruja myynnissä Artebiassa Arabianrannassa, sekä suoraan studiolla Vallilassa (tiedustelut pyrydesign@kolumbus.fi).


PERJANTAIN KILPAILU: Osallistut arvontaan kirjaamalla kommenttilootaan linkin johonkin koti- tai ulkomaiseen blogiin, johon minun olisi syytä saada tutustua. Blogilla ei tarvitse välttämättä olla mitään tekoa leivonnan tai ruuan kanssa, kunhan se on kaunis!

Tässä vielä lisäohjeita:
- Voittaja arvotaan kaikkien osallistujien joukosta.
- Aikaa osallistua arvontaan on 24 tunnin ajan kilpailun julkaisemisesta.
- Jos vastaat anonyyminä, jätä sähköpostiosoite. Jos et halua jättää sähköpostiosoitetta, vastaa pelkällä nimimerkillä ja luota siihen ettei kukaan vie mahdollista voittamaasi palkintoa. (Mikäli kohtaat vastoinkäymisiä osallistuessasi arvontaan, laita meiliä jauhotsuussa@gmail.com)
- Palkinto postitetaan vain Suomeen.


Edit 3.3. klo 9.03: Kiitos lukuisista linkeistä! Lisää saa toki laittaa tulemaan, mutta arvonta arvatenkin on päättynyt.