15 tammikuuta, 2013

4. TUNNUSTUS: RAKASTAN SUIHKUMYSSYJÄ


Kun olin pieni, perheemme yhteisillä lomamatkoilla hotelliin saavuttuamme syöksyin siskoni kanssa ensimmäisenä tsekkaamaan kylpyhuoneen varustelun. Minkälaisia ihania saippuoita, ompelupakkauksia ja yksittäispakattuja korvakeppejä sieltä löytyikään!

Nyt kun olen iso, syöksyn lomamatkoilla hotelliin saavuttuamme ihan yksin tsekkaamaan kylpyhuoneen varustelun.

Joku on keksinyt tässä muutaman viimeisen vuosikymmenen aikana, että yksittäispakattu ei ole luonnon suosikki ja siitäkös ketjuhotellit ovat riemastuneet: Hyvällä syyllä on voitu pitkälti luopua pienistä ihanuuksista ja siirtyä edullisempaan seinäkiinnitteiseen pumpattavaan käsisaippua-shampooseen.

Silti otan huonon omatunnon uhalla ilon irti, kun joskus harvoin yksittäispakattuun hotelliin pääsen. Jaa, ja miten hitossa tämä nyt tähän blogiin liittyy?


No tietenkin näin: Kertis-suihkumyssy on joustavan kumpparinsa ansiosta loistava väline peittämään erikokoisia kulhoja, joiden pohjalla lojuu epämääräisiä taikinoita kohoamassa tai juuria tekeytymässä.FIN-ENG:
In Finland we have this thing called Niksi-Pirkka.


17 kommenttia:

 1. Hei ihanaa, että olet back in pisness. Seinäkiinnitteiset saippuapullot hotellissa ovat kyllä aika paha juttu. Samaten ne "säästä luontoa, älä tuhlaa pyyhkeitä" -viestit. Tai kun hotellissahan on just parasta se, että saa pujahtaa joka ilta puhtaisiin, silkosiin lakanoihin ja että märät pyyhkeet on vaihdettu nätisti taiteltuihin uusiin. Onneksi suihkumyssyjä ei oo, ainakaan mun käymissä hotelleissa, korvattu millään kestoilla. Tosin viime aikoina olen jättänyt ne kiltisti kylppäreihin, kun kotona yks jos toinenkin laatikko niitä pursuaa. Mutta nyt raivaankin niille tilaa keittiöstä. Loistaa vinkki!

  T: Suomen surkein kelmuttaja

  VastaaPoista
 2. Voi Riikka kerkes jo tänne kommentoimaan samaa kuin minäkin halusin! Vihdoinkin suihkumyssyni pääsevät hyötykäyttöön!

  Ja kysyn vaan, onko asiakkailta oikiasti kysytty haluavatko ne luopua näistä pikkupaketeista, jotka viedään aina kotiin, sillä tokihan sulla on omat saippuat ja shamppoot mukana.

  Sitäpaitsi, vien edelleen kotiin lentokoneen suolat ja pippuritynnä muutkin... isäni tapasi mulle ne aina tuoda leikkeihin pikkutyttönä...

  Mulla on myös edelleen käytössä epämääräinen määrä lentoyhtiöiden pieniä lusikoita, haarukoita ja veitsiä, kehtasin aina yhden kerrallaan - onko termi varastaa?- silloin kuin ne eivät vielä olleet muovisia. Kerran äitini lensi aeroflotilla jonnekin ja pyysin äitiä tuomaan mulle lusikan, kun ei sitä merkkiä ollut. Äitini oli salavihkaa hivuttanut lusikan piiloon reitensä sivuun, että voi sitten huomaamattomasti sujauttaa käsilaukkuun. Aeroflot- emäntä tuli hakemaan tarjottimia ja kuinka ollakkaan, alkoi kysellä puuttuvan lusikan perään...

  VastaaPoista
 3. *yks vee tuonne loistaa-sanan väliin

  Mulle aina uskoteltiin, että ne lusikat sisältyvät lennon hintaan... Vanhemmillani on sujuvasti aterimien seassa lentokonelusikoita, ja aina niitä muutama eksyy kahvipöytään. Ja joka kerta mua nolottaa yhtä paljon.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Riikka ja Nanna, ihana tietää että en ole yksin siis! Täytyy kyllä myöntää etten tota lentokonehommaa olekaan koskaan kokeillut. Vielä.
  Sitäpaitsi ei Riikka siitä nolostua kannata, nehän on tavallaan keräilykappaleita nykyään. Teet joskus vielä ison tilin huuto.netissä.

  VastaaPoista
 5. Voi vitsit mikä niksi, miten tuo ei ole tullut mieleen! :-D Mäkin rakastin pienenä ja rakastan edelleen kaikkia hotellien ja lentokoneiden minikokoisia pakkauksia, jemmaan ne aina mukaani.

  VastaaPoista
 6. Loistava idea! Niin yksinkertainen mutta täydellisen toimiva! Minä olen ollut aina samanlainen noiden hotellien pikkupakkausten suhteen. Yhä vanhempani tuovat minulle matkoiltaa hotellista tuliaisia, jos on minun näköisiä juttuja. :)

  VastaaPoista
 7. Täällä ilmoittautuu kanssa yksi suihkumyssyjen keräilijä. Kiitos vinkistä! Aikaisemmin olen pitänyt myssyn avulla hiukset kurissa leipoessa mutta näköjään myssyistä on vaikkka mihin :)

  VastaaPoista
 8. Hahaa..huippua! Tuli tosin mieleen, että tuleeko hatun olla käytetty vai toimiiko yhtä hyvin ihan pränäri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon ainakin, että noi mun käyttämäni hotellimyssyt olis ihan käyttämättömiä...

   Poista
 9. Meillä käytetään eri mallisia ja muotoisia silikonikansia. Toimivat myös erittäin hyvin, mutta ovat tietysti hieman tyyriimpiä kuin suihkumyssyt. Tietysti myös pitkäikäisempiä;),

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silikonikannet toimivat varmasti erinomaisesti! Mutten ole niitä vielä löytänyt yhdenkään hotellin kylppäristä.

   Poista
 10. Aivan loistava idea! Enpä ole tullut ajatelleeksikaan. Täytyykin napata Pariisista hotellin kylppäristä suihkumyssy kotiin tuomisiksi ensi viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, pariisilaiset suihkumyssyt toimivat varmasti vielä paremmin!

   Poista
 11. Mahtava vinkki! Ottaa käyttöön heti! Apinoin täältä jo sen pursotinpussin sulkemisen leveällä pussinsulkijalla, jolloin pussia on helppo kiertää sulkijan ympärille. Tämä on yhtä kätsä juttu, kiitos!

  VastaaPoista
 12. Näitä "suihkumyssyjä" myydään myös ihan oikeesti tähän tarkoitukseen ja vieläpä montaa eri kokoa. Tuoresuojahuppuja taisivat olla nimeltään.

  VastaaPoista