08 helmikuuta, 2013

JALKAPALLOKAKKU


Olen pelannut jalkapalloa elämässäni jo aika monen vuoden ajan, mutten ole koskaan tullut ajatelleeksi, että perinteisesti väritetyssä boltsissa ne valkoiset on kuusikulmaisia ja ne mustat viisikulmaisia. Ehkä asian laita olisi valjennut, jos olisin joskus esim. yrittänyt piirtää jalkapallon. Mutta kun en osaa piirtää, niin enpä ole tullut koskaan edes yrittäneeksi.

Mikko puolestaan ei lähestulkoon edes tiedä mikä paitsio on, mutta kulmien määrä oli sille täysi itsestäänselvyys. Toisaalta se piirtääkin työkseen.

Alli toivoi seitsemänvuotisbileisiinsä jalkapallokakkua ja sen myös sai.


Vaikkei ihan vähään aikaan ole tullut väkerreltyä sokerimassan kanssa, oli fudiskakun toteuttaminen aika simppeli homma: Kakun kokoaminen ylösalaisin pyöreäpohjaiseen kulhoon, kreemieristys väliin ja valkoinen sokerimassa päälle. Ja sitten vaan niitä mustia VIISIkulmioita lisäilemään.

FIN-ENG:
Although I play football, so far I've never realized the fact about the pentagons and the hexagons of a ball. Stupid or just concentrating on the game itself?

8 kommenttia:

 1. hintura, kun on täydellisen näköinen!

  VastaaPoista
 2. Meillä tämä oli myös yksi vaihtoehto. Mutta vaihtui mustaan Angry Birdsiin, jonka myös kokosin tällä tavalla :)

  VastaaPoista
 3. Onpa hieno. Mä tarvisin jonkin sokerimassa - kurssin :) En oo koskaan tehnyt siitä päällistä kakkuun. Mutta hieno on!

  VastaaPoista
 4. Upean näköinen!

  Hei täällä blogissasi kun on kaiken muun herkullisen lisäksi usein ihania leipäreseptejä, niin täältä suunnalta kuuluisi kaino toive. Oisko mahdollista jonain kertana saada hyvä, gluteenittoman leivän / sämpylöiden ohje? Leivontareseptit pystyy usein muuntamaan gluteenittomaksi ihan vaan vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin, mutta leivän suhteen se ei ole ihan niin simppeliä. Yrityksistäni huolimatta en ole onnistunut yrityksessäni leipoa hyvää, tervellistä ja gluteenitonta leipää.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Nanna, Pihla ja Nelle!

  Minttu: Tarkoitus on ollut jo pitkään kokeilla jotain gluteenitonta leipää, mutten ole ehtinyt... Tässä yksi mitä tein, jonka alkuperäinen ohje oli gluteeniton, itse kyllä käytin osittain myös vehnäjauhoja. Oli tosi maukas leipä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta, innolla jään odottamaan :) Öh, vai jäikö multa jotain ymmärtämättä... kun sanoit "tässä yksi mitä tein"... pitikö siinä olla jokin linkki tai jotain?

   Poista
  2. Hups, juu tämä jäi: http://www.jauhotsuussa.fi/2012/04/gluteeniton-tattarirouhe.html

   Poista
  3. Ai kun kiva, kiitos! Kokeilenpa tuota pikapuoliin :)

   Poista