06 maaliskuuta, 2013

RUSINA-HASSELPÄHKINÄ-SALOTTILEIPÄ


Siivu tätä paahtimeen ja jotain hyvää, stydiä juustoa päälle. Eipä mulla paljon muuta.


RUSINA-PÄHKINÄ-SALOTTILEIPÄ
2 leipää

10g hiivaa
370g vettä
280g vehnäjauhoja
220g täysjyvävehnäjauhoja
15g hunajaa
12g suolaa
70g rusinoita
70g hasselpähkinärouhetta
70g salottisipulia
nokare voita, öljyä
  1. Kuullota hienonnettuja salotteja rasvassa pannulla. 
  2. Kun sipulit ovat pehmenneet ja alkavat ruskistua, lisää pähkinärouhe ja noin minuutin päästä rusinat. Jatka vielä puolisen minuuttia sekoitellen ja siirrä seos lautaselle jäähtymään.
  3. Liuota hiiva veteen ja lisää jauhot ja hunaja. Vaivaa koneella 10 minuuttia.
  4. Lisää suola ja jatka vaivaamista vielä 5 minuutin ajan. Aivan vaivaamisen loppuvaiheessa lisää jäähtynyt rusina-pähkinä-salotti -sekoitus.
  5. Pyörittele taikinasta pallo ja siirrä se kevyesti jauhotettuun kulhoon. Anna levätä 30 min.
  6. Muovaa uudelleen palloksi ja anna kohota toiset 45 min.
  7. Nosta taikina työtasolle ja jaa se kahtia ja muovaa molemmat taikinapalat soikean leivän muotoon. 
  8. Kohota n. 1h (tai jääkaapissa yön yli).
  9. Esilämmitä uuni 250°C:een.
  10. Tee leipiin viillot ja laita uuniin. Laske lämpötila 200°C:een ja paista n. 35 min.

FIN-ENG:
Slice of this bread, toasted, and with a thick piece of a strong cheese. That's about it.

1 kommentti:

  1. Näyttää niiiin herkullisesta! Tätä on ehdottomasti kokeiltava!:)

    VastaaPoista