04 toukokuuta, 2013

PARIS, MON AMOUR PT. 2


Ekaan kokonaiseen päivään startattiin aamiaisella Merci-konseptikaupan kahvilassa. Used Book Cafésta oli siirtymä päivän agendan, eli shoppaamisen pariin sangen helppo. Kolmikerroksisesta Mercistä olisi voinut napata mukaansa yhtä sun toista, mutta onneksi norjalaisella halpalentoyhtiöllä ollaan aika tiukkana mukaan mahtuvan tavaramäärän suhteen.
Ravintolallisesta vinkkelistä päättyi tähän kuitenkin kyseisen päivän onnistunut osuus: Lounas oli mitä oli, ei mikään napakymppi. Iltapäivädrinksuille päädyttiin maailman tylsimpään paikkaan ja iltakaan ei ihan natsannut, ruokansa puolesta. Miljöönsä kylläkin.


Noin 16 vuotta sitten noustiin samalla jengillä Eiffelin eteläisen pilarin hissillä tornin tokaan kerrokseen, Le Jules Verne -ravintolaan. Tuon illan päätteeksi olimme sangen tyytyväinen perhe: Ruoka oli ollut taivaallista, palvelu ennenkokemattoman hyvää ja kokemusta ei ainakaan pahentanut illallisen jälkeinen visiitti tornin huipulle ravintolan omalla hissillä, hovimestarin eskorteeraamana.

Kun nyt tismalleen samalla kokoonpanolla palasimme mestoille, päätimme uusia tuon mieleenpainuneen illan.


Eiffel-torni on maaginen, edelleen. Varsinkin pimeällä. Mutta ravintolakokemus ei päässyt ihan samalle tasolle: Työhönsä leipiintyneen oloinen henkilökunta, annoksiaan haarukalla tökkivät jenkkituristit viereisissä pöydissä, totaalisen vau-efektitön ruoka. Ja kaupan päälle ei edes päästy privaattihissillä Pariisin huipulle.
Jos olisin Michelin-ukko, riisuisin tähden kipinkapin tältä Alain Ducassen överihinnoitellulta turistiansalta.

Mutta on se Eiffel rakenteineen vaan ihmeellinen. Kaupungin valoja 125 metrin korkeudesta katsellen ja vieläpä hyvässä seurassa, ei ilta siltikään voi olla muuta kuin onnistunut.


FIN-ENG:
Merci concept store was even better I had expected. Le Jules Verne, kind of vice versa. The restaurant on the second floor of the Eiffel Tour was good, 16 years ago.


MERCI
111 Boulevard Beaumarchais
75003 Paris

JULES VERNE
Tour Eiffel
75007 Paris


2 kommenttia: