14 toukokuuta, 2013

PARIS, MON AMOUR PT. 3


Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti Pariisissa asua vuokra-asunnossa, mutta viime metreillä suunnitelmiin tulikin muutos ja päädyimme yöpymään tylsään ketjuhotelliin. Tylsä ketjuhotelli toimi kuitenkin muuten ihan ok, mutta silmissä siintäneet aamuvisiitit kulmaleipomoon täytyi jättää väliin.

Sunnuntain ohjelmassa oli pakollisen aamiaisosuuden jälkeen Bastillen ruokatori. Uuh.Ainekset sunnuntaipäivälliseen olisivat helpolla löytyneet torilta.
Se mikä ei ollut niin helppoa löytää, oli sunnuntaina auki oleva ravintola Pariisista.


Ainakin kaikki ne paikat, joihin olisin halunnut päästä, olivat sunnuntait säpissä. Mutta sitten törmäsin Terroir Parisieniin.


Yannick Alléno on mies, joka pyöritti Pariisin Le Meuricen haute cuisine -keittiötä kolmen tähden edestä. Viime vuonna hän avasi Terroir Parisien -bistron, joka onneksemme on auki viikon seitsemänä päivänä.


Ennakkoon varaamamme pöydän saimme pienen odotuksen jälkeen, mutta tuoleja jouduimme vielä toisen puolituntisen odottamaan. Sinänsä ok, baaritiskin ääressä oli kiva siemailla valkoviiniä ja katsella ranskalaisia ruokaihmisiä, jotka änkivät lounaalle ravintolan täydeltä samassa rakennuksessa pidettäviltä Omnivore-ruokafestareilta.


Sangen kohtuuhintaisten ruokien raaka-aineista kaksi kolmasosaa tulee Pariisista ja lähitienoolta, Île de France -alueelta. Paikallista ruokaa, klassikkoannoksia, ilman mitään ylimääräistä. Tosi tosi hyvää.
Vitriinistä valitut jälkkärit olivat myös reissun parhaat.


Jos olisin lähiaikoina suuntaamassa takaisin ja yöpyisin hotellissa ja budjetti olisi rajattu, buukkaisin huoneen varmaankin täältä. Ihana Pariisi.

FIN-ENG: 
Paris restaurants with Sunday opening aren't too easy to find. Glad I found the Terroir Parisien, a perfect combination of Île de France produced ingredients, excellent food by a three-star chef-owner and true bistro pricing. 
However, from the Bastille food market we could have easily gotten everything for a great Sunday supper as well. 


MARCHÉ BASTILLE (to- ja su-aamut)
Boulevard Richard Lenoir
75011 Paris

TERROIR PARISIEN
20 rue Saint-Victor
75005 Paris

1 kommentti:

  1. Pariisi ja sunnuntai (ja lauantailounas ja maanantai) ovat vaikeita. Kiinniolopäivinä meidän pelastajamme on aina 4. kaupunginosan L'Enoteca, mutta lyhyellä reissulla moni tietysti haluaa syödä ranskalaista eikä italialaista ruokaa kun Ranskassa on.

    VastaaPoista