21 kesäkuuta, 2013

RAPARPERIKAKKU


Jos juhannuksesta uupuu kakku, tee tämä. Toisaalta parhaimmillaan se alkaa olla vasta juhannuksen jälkeen, vietettyään vähintään pari yötä jääkaapissa. Ainakin omaan makuuni.

RAPARPERIKAKKU
(22cm vuokaan, tai isompaan, jolloin kakusta tulee matalampi, yllättäen)

50g huoneenlämpöistä voita
380g fariinisokeria
1 tl vanlijasokeria
2 kananmunaa
300g kermaviiliä
300g vehnöjauhoja (n. 6,5 dl)
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
400g raparperipaloja (kuorineen)
  1. Sekoita voi ja sokerit, lisää kananmunat koko ajan sekoittaen.
  2. Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää joukkoon toisiinsa sekoitetut kuivat aineet.
  4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja levitä raparperipalat päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  5. Paista 170°C:ssa n. 1,5h. Laita viimeiseksi puoleksi tunniksi päälle folio, ettei pinta tummene liikaa.
  6. Jäähdytä kakku.
100g sokeria
1 dl vettä
  1. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan.
  2. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes sokeri liuennut veteen.
  3. Nosta sitten lämpöä ja keitä välillä kattilaa pyöritellen, kunnes sokeriliemi alkaa saada vähän väriä.
  4. Lusikoi liemi kakun päälle ja anna jäähtyä.

2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla! Vaihtelua raparperiresepteihin...:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! On vähän ei-niin-suomalainen raparperileipomus.

      Poista