12 heinäkuuta, 2013

LOHIPASTRAMI


Ennen matkaamme lahden toiselle puolelle oli jääkaapista kuitenkin tuhottava kaikki edeltäneiden päivien jämät. Jääkaapintyhjennysmenu koostui lohileivistä ja fajitaksia (tai vegefiestasta, kuten meillä ko. ruokaa kutsutaan), sekä kahdesta hieman säälittävästä hodarista.


Lasten leivät olivat perinteisempiä versioita: graavilohta ja pari hitusta tilliä kuivahtaneella jäänteellä edellisen viikon vaaleasta leivästä. Pienet vihreänvihaajat nyppivät tosin äärimmäisellä tarkkuudella jokaisen tillinhaituvan pois ennen ensimmäistäkään haukkua.


Aikuisille oli myös hieman kuivahtanutta leipää tarjolla, mutta lohi päällä oli pastramimuodossa. Pastramin olemassaolo tuppaa aina unohtumaan, mutta vitsit se on hyvää, kun sitä muistaa joskus tehdä.

LOHIPASTRAMI

300g graavattua lohta palana (paksua keskipalaa)
2tl kuivattua korianteria
2tl viherpippuria rouhittuna

  1. Poista lohesta nahka ja leikkaa se pitkittäin neljäksi tangoksi.
  2. Taputtele mausteet tankojen pintaan.
  3. Paista lohitankoja kuivalla ja kuumalla pannulla 10-15 s /puoli.
  4. Kääri tangot kelmuun tiukkaa pakettiin, jokainen omaansa. 
  5. Pidä kylmässä vähintään pari tuntia.
  6. Leikkaa terävällä veitsellä tangot siivuiksi. (Reunoista tulee siistit kun leikkaa palat muovin läpi ja poistaa kelmut vasta leikkaamisen jälkeen.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti