26 heinäkuuta, 2013

SAARENMAA/TALLINNA, PT. KAKS


Alunperin meidän piti tänä kesänä lähteä Suomi-turneelle, jonka hohdokkaimpina suunniteluaikoinaan piti kattaman länttä ylös ja itää alas -reitin ja kestoltaan jatkua toista viikkoa. Sittemmin aikataulu kutistui ja lomasuunnitelma kulminoitui itä-länsi -vastakkainastelmaan, jossa Saimaan seutu oli vahvasti voitolla.

Kesäkuussa koitti kuitenkin päivä, jolloin aamiaispöydässä luin Hesarista matkajutun otsikolla "Upeat maisemat, hurja historia", jossa kerrottin retkestä kuudelle virolaiselle majakalle. Päätimme lähteä majakkamatkalle Viroon.

Majakkamatkasuunnitelmat puolestaan matkansa varrella muodostuivat muutaman päivän visiittiin Saarenmaalla, sekä yöpymiseen Tallinnassa. Mutta sentään yhteen majakkaankin saimme lähikontaktin.


Sõrve tuletorn, aivan Saarenmaan lounaisimmassa kärjessä, josta voisi lähteä uimaan vaikka suoraan Latviaan asti. Jos olisi tosi hyvä uimari.


Etelämmäs ei saarella pääse. 


Majakan vieressä on symppis Sääre Paargu -kesäravintola.
Silliä ja silakkaa, iloista skärgårdmusafiilistä ja lievää slaavilaista melankoliaa yhdistelevä musikki taustalla soiden.


Jos pääsy majakkaan ei olisi ollut korjaustöiden takia suljettu ja jos olisin korkeanpaikankammoltani ylipäätänsä torniin uskaltanut kiivetä, olisi näkymät varmaan olleet huikeat.

2 kommenttia:

  1. Olin tuolla vuosi sitten! Ovat laittaneet tuon talon majakan vieressä hienoon kuntoon, se oli tosi huonossa kunnossa muistaakseni vielä silloin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se oli vielä osittain rempassa se talo, mutta hieno siitä tulee. Voi kun siitä tulis jonkin sorttinen majakkahotelli tai vastaava, menisin varmuudella takaisin!

      Poista