20 heinäkuuta, 2013

SAARENMAA/TALLINNA, PT. ÜKS


Saarenmaa on hassu paikka. Saari, jossa ei tajua olevansa saarella. Osittain siksi, että se on pirun iso, paljon paljon isompi kuin olin sen mielessäni kuvitellut. Ja osittain siksi, että tiet kulkevat keskellä pusikkoa, vaikka aavoin maisemin varusteltu rantaviiva kulkisi, kliseisesti ilmaistuna, vain kivenheiton päässä.


Lisäksi Saarenmaan Kuressaareen oli kotiovelta yllättävän pitkä matka. Lasten kanssa kattohaikaranpesiä ja semi-aavemaisia entisiä kolhoosinavettoja bongaillessa kävi ajomatka kuitenkin joutuisasti.
Mantereelta Muhun saarelle Tuulelaevadilla ja Muhulta Saarenmaalle pengertietä pitkin.


Superaikainen matkapäivän herätys iski omaan nilkkaani, kun kaikki kolme takapenkkiläistä samanaikaisesti kyllästyivät hillittyyn matkantekoon Tuulelaevadille päästyämme. Melkein onnistuivat riehumisellaan karkottamaan muut matkustajat kannelta. Pillimehut onneksi hoitivat hommansa.


Majapaikkamme Saarenmaan etelärannalla, Kuressaaressa, oli Georg Ots Spa Hotel. Siisti, hieman tylsähkö perus-spahotelli uima-altaineen, jossa kuitenkin saimme tosi hyvää palvelua ja lapset osattiin ottaa kivalla tavalla huomioon. Esim. tarjoamalla umpiväsyneille 2-7 -vuotiaille ravintola-asiakkaille Bratzeja ym. väritettäväksi. Toimii aina.Hotellin ravintolan ruokakin oli siistin-hieman-tylsähkön-perus-spahotellin ravintolan ruuaksi positiivinen yllätys. Erityisesti alkuruuat (joiden syöminen oli täysin Bratzien mahdollistamaa), tempurasilakat ja suolasilli, saivat pisteitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti