22 elokuuta, 2013

LEHTIKAALIPIIRAS


Jos käyttäisin superfood-sanaa, käyttäisin sitä tässä yhteydessä. Lehtikaalissa on hulluna c-vitamiinia, mutta myös esim. antioksidantteja, rautaa ja kalsiumia. Ja kaiken lisäksi se on järkyttävän ihana raaka-aine. Vielä kun saisi lapset ymmärtämään hyvän päälle.


LEHTIKAALIPIIRAS
(6 pientä tai 1 iso piiras)

Suolainen piirakkapohja tai kaupan vastaava

Täyte:
3 rkl öljyä
2-3 valkosipulinkynttä
1 pieni tai 1/2 iso sipuli
150g lehtikaalia
2 munaa
3dl kermaa
100g mustaleimaa tai jotain vastaavaa vähän voimakkaampaa juustoa
suolaa, pippuria

  1. Pilko valkosipulit ja sipuli pieneksi ja kuullota hetki öljyssä.
  2. Hienonna myös lehtikaali, lisää joukkoon ja paista suht miedolla lämmöllä, kunnes kaalin rakenne pehmenee hieman. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä jäähtymään.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma. Lisää ripaus suolaa ja pippuria.
  4. Raasta juusto ja sekoita muna-kermaseoksen joukkoon.
  5. Lisää joukkoon myös hieman jäähtynyt lehtikaalipaistos.
  6. Levitä täyte pohjan päälle ja paista 200°C:ssa noin 20min (pienet) tai 30-35min (isot piirakat).


4 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä... ja mikä parasta myös niin terveellisiä:)

    VastaaPoista
  2. Kivaa, uusi lehtikaaliresepti! Innostuin lehtikaalisipseistä, se ohje kun liehui täällä blogistanissa taajaan. Kiva kasvis! Ja kivoja kuvia!

    VastaaPoista