01 elokuuta, 2013

SAARENMAA/TALLINNA, PT. KOLM


Tallinnassa yövyimme kanssakansalaistemme kansoittamassa Virussa, jossa nuorimmaisemme onnistui tekemään hetkellisen katoamistempun tilaamalla itselleen hissin edeltä. Kaksivuotiaan etsiminen 22. kerroksisessa hotellissa olisi voinut olla mielenkiintoinen iltapäiväpuhde, onneksi on lapsosellamme aika kova huutoääni ja kiltti suomalaistäti johdatti hänet alas respaan äidin hoiviin.


Käpyttelimme iltapäivän vanhassa kaupungissa ja päädyimme illastamaan Sfääriin, mikä sinänsä ei ollut kovin yllättävä valinta.
Ruoka oli tällä kertaa jopa todella hyvää, erityisesti alkuruoat. Savustettua silakkaa ja pikkelöityä sipulia, sekä omani, paistettua makrillia, punajuurisalaattia ja piparjuurikermaa.


Myös ipanoiden safkat maistuivat.


Herättyämme suuntasimme monien kehumaan Lennusadamin merimuseoon, joka on rakennettu nimensä mukaisesti vanhoihin lentokonehangaareihin. Suosittelen käyntiä, ehkei ihan pienimpien lasten (lue: 2-vuotiaiden keskittymiskyvyttömien) kanssa, mutta vaikka ihan aikuistenkin kesken. Jo pelkkä rakennus itsessään on ihan mieletön.


Ennen näytti ulkoa tältä,


ja nyt sisältä tältä.


Lennusadamin kahvila/ravintolakin näytti keskiverto-museokahvilaa huomattavasti kivemmalta ja joku oli kertonut syöneensäkin siellä kivasti. Olin kuitenkin etukäteen jo suunnitellut lounaspaikan, joten pakkauduimme taas liikenteeseen ja suuntasimme kohti Kolm Sibulatia. Paikka Telliskivi-kadulta (sama missä F-hoone) löytyikin pian, mutta ikävästi olivat omistajat päättäneet lomailla juuri heinäkuussa. Ei muuta kuin nälkäinen jengi takaisin autoon, ja kohti F-hoonetta. Matka ei ollutkaan ihan helppo, koska näillä kulmin tykätään harrastaa yksisuuntaisia katuja enemmänkin. Lopulta kuitenkin pääsimme Telliskiven toiseen päähän, vain huomataksemme, että poikkeuksellisesti juuri sinä päivänä F-hoone avasikin vasta klo 17. Kulman takaa onneksi löytyi Reval Café, joka hoiti lounaamme kohtuullisen hyvin himaan ja ehdimme jopa laivaankin.


Instamoment. Teremenemäst!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti