06 lokakuuta, 2013

OMENALEIPÄ


Hienoisen makeuden ja omenavivahteen kanssa voin hyvin kuvitella esim. possurilletten sopivan tähän leipään kuin nenän päähän, mutta, lihaton lokakuu.

Toimi onneksi täydellisesti pelkällä voilla.


OMENALEIPÄ
(1 iso leipä)

175g ruishapanjuurta
350g vettä
5g hiivaa
575g vehnäjauhoja
40g tummaa siirappia
15g merisuolaa
100g omenaa raastettuna
  1. Sekoita kaikki ainekset paitsi suola ja omena.
  2. Vaivaa koneella 10 min tai käsin tupla-aika.
  3. Lisää suola ja jatka vaivaamista vielä 5 min.
  4. Lisää karkeaksi raastettu omena ja vaivaa sen verran, että saat raasteen sekoittumaan tasaisesti.
  5. Anna taikinan levätä 30 min.
  6. Muotoile taikinasta hyvin jauhotetulla työtasolla pyöreä pallo ja anna levätä 10 min.
  7. Muotoile pitkulaiseksi leiväksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi, joko n. 1,5 h huoneenlämmössä tai jääkaapissa yön yli.
  8. Esilämmitä uuni 250°C:een.
  9. Laita leipä uuniin, laske lämpö 200°C:een ja paista n. 35 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti