30 lokakuuta, 2013

PALSTERNAKKA-KARDEMUMMACUPCAKES


Lasten palsternakkaennakkoluulot kopisivat kovaa ja korkealta jo taikinakulhon nuolemisvaiheessa. Kardemummalla maustetut palsternakkacupcaket tuorejuustokuorrutuksineen osoittautuvat hitiksi.

PALSTERNAKKA-KARDEMUMMACUPCAKES
(12 kpl)

150g jauhoja (n. 2,25 dl)
1 tl jauhettua kardemummaa
1,5 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
150g ruokosokeria (n. 1,75 dl)
1,5 dl öljyä
150g hienoksi raastettua palsternakkaa (2 isoa)

Kuorrutus:
200g tuorejuustoa
50g suolatonta huoneenlämpöistä voita
65g tomusokeria (n. 1 dl)
(päälle jauhettua kardemummaa)

  1. Sekoita keskenään jauhot, kardemumma, leivinjauhe, suola.
  2. Toisessa kulhossa sekoita kananmunat, sokeri, oljy ja hienoksi raastettu palsternakka.
  3. Lisää joukkoon jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
  4. Jaa taikina tasan 12 muffinssipaperiin tai muffinssipellin koloihin.
  5. Paista 175°C:ssa n. 20 min. Jäähdytä.
  6. Kuorrutusta varten vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja voi tasaiseksi massaksi. Pursota tai levitä kuorrute jäähtyneiden kakkujen päälle.


5 kommenttia:

  1. No jo vain toimii, pitää ehdottomasti testata!

    VastaaPoista
  2. Ihan älyttömän hyviä. Kannustin epäluuloisia lapsiakin maistamaan ja ihatsuivat. Suurkiitos reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että kelpasivat teidänkin perheen epäluuloiselle sukupolvelle!!

      Poista
  3. Kuullostaa niin jännittävältä että on varmaan pakko kokeilla! :)

    VastaaPoista