26 lokakuuta, 2013

SUKLAAPAVLOVA


Viikon takaiselle syyslomalle läksiessämme siinsi silmissäni kaislikosta nostettavat haukimurekkeet, laiturinnokan katiskaan uineet ahvenfileet ja takametsästä löytyvät suppissoppasaaliit. Ja pask*t. Nolla-asteisessa tihkussa kaislikon haukia jaksoi ainoastaan perheen isä hetken yrittää ja laiturinnokan katiskan suosikkiahvenet olivat myös ilmeisesti jo lentäneet etelään. Suppiksia emme edes yrittäneet löytää.

Mutta takkaa poltimme, saunoimme ja otimme iisisti.
Ja suklaapavlovia tein myös!


SUKLAAPAVLOVAT
(8 kpl)

Marengit:
3 valkuaista
150g sokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
0,5 rkl balsamicoa
50g hyvää tummaa suklaata pieneksi pilkottuna

Päälle:
2,5 dl kermaa
sokeria
suklaata, hedelmiä, marjoja

  1. Vatkaa valkuaisia kunnes vaahtoa alkaa muodostumaan.
  2. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jäykkää. (Vatkaimia nostaessa vaahto muodostaa terävän huipun.) Varo ylivatkaamista.
  3. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe, lisää balsamico ja pieneksi pilkottu suklaa ja kääntele tasaiseksi seokseksi.
  4. Pursota marenki (tai vaihtoehtoisesti voit levittää marengin myös lusikalla) leivinpaperilla päällystetylle pellille samankokoisiksi ympyröiksi niin, että reunoilla seosta on hieman enemmän. Huom. jätä niille hiemna paisumistilaa, eli ei ihan vieri viereen.
  5. Esilämmitä uuni 180°C:een. Laita marengit uuniin ja laske lämpö 140°C:een.
  6. Paista n. 45 min, sen jälkeen ota uuni pois päältä, avaa luukkua hieman ja pidä marengit uunissa, kunnes ne ovat täysin jäähtyneet.
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi, makeuta sokerilla.
  8. Laita marenkien päälle kermaa ja suklaahippusia ja koristele haluamillasi marjoilla tai hedelmillä.


Haravoinnissa käyttämämme lapsityövoiman mielestä vaahteranlehtikasamme oli Suomen korkein. Siitä en ole ihan varma, mutta kauan sen kasaan raapimisessa meni.


Varsinkin jos laskee mukaan myös sen ajan, mikä meni trampoliinileikkien jälkeiseen uudelleenharavointiin.

2 kommenttia:

  1. Vau, todella kaunis! :) Kunpa itsekin osaisin... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos siiri. Helppoa kuin haravointi! Kunhan ei vatkaa marenkia yli...

      Poista