11 lokakuuta, 2013

VIIDEN MINUUTIN SUKLAAKAKKU


Lauantaina saaatiin vieraita. Valmisteluihin käytettävä aika oli hyvin rajallinen, imuri hajosi kesken siivouksen ja unohdin ostaa sitä Valrhonaa, jota piti käyttää jälkkäriksi aiottuihin suklaafondanteihin.

Suklaafondant-idea heivattiin, tilalle luottoresepti jo vuosien takaa. Aina yhtä hyvää.


Kun kakun ainekset on mitattu valmiiksi,


 menee noin viisi minuuttia, kunnes taikina on tehty ja vuoassaan uunia varten valmiina.

Huom. ne jotka sulattavat voin tavallisella liedellä induktion tai kaasun sijaan, joutunevat nimittämään kakkua esim. kuuden-seitsemän minuutin kakuksi.


VIIDEN MINUUTIN SUKLAAKAKKU
(22cm vuokaan)

4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
150g voita
2 kananmunaa
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Sulata voi ja kaada joukkoon.
  3. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai hyvin voideltuun vuokaan ja paista 200°C:ssa 20 min. (Kakun kuuluu jäädä keskeltä vähän tahmaiseksi.)

Saidille sopii niin jätski kuin kylmä kermavaahtokin, tai sitten ihan vaan au naturel, kukin tyylillään.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kiva tälläinen nopea ja helppo kakku, yleensä niissä on niin monta eri vaihetta ja ainesta..:)

    VastaaPoista