22 tammikuuta, 2014

BAKE & GO


Leivoin ennen joulua lähes parikymmentä mallas-/saaristolaisleipää. Osa meni omaan käyttöön, jokunen sukulaisille ja iso kasa sellofaanein ja silkkinauharusetein pimpattuna koulun myyjäisiin. Matkan varrella hieman jalostelin käyttämääni reseptiä ja viimeisiin olin jo hyvinkin tyytyväinen. Paras leivistä on kuitenkin kuvassa yllä, resepti alla.


Laihian Mallas lähetti testattavaksi Mallasmestarin saaristolaisleipä -pakkauksen, jossa valmiiseen jauhoseokseen sekoitetaan mukana tuleva kuivahiiva sekä 2,5 dl nestettä: vettä, omena- tai aplarimehua tai piimää. Kamat sekaisin, taikina lootasta löytyvään pahviseen paistovuokaan, kohotus, uuniin.


Päätin toteuttaa testikierroksen vieläpä saaristolaisleipä for dummies -tekniikalla, eli oikoen kaiken mahdollisen: Nesteenä käytin vettä, pahvivuoan voitelun jätin väliin, enkä todellakaan valellut pintaa siirappiseoksella. Lopputulos superhyvä.
Jos nyt väkisin jotain kritiikkiä tulee keksiä, niin paistovuoka voisi olla aavistuksen jämäkämpää pahvia, jolloin leipä kohoaisi suoraan ylöspäin, eikä reunojen böijatessa paisuisi leveyssuunnassa. Ja pakkausdesign ei ole ihan minun makuuni. Mutta itse tuote, aivan mahtava.

Jatkossa saatan vetää saaristolaisleipämutkat ehkä vähän suoremmiksi.

5 kommenttia:

 1. kiitos vinkistä.
  täytyy kokeilla.

  t. ystävä-juho

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä hyvältä ja kätevältä! Saakohan tota ihan tavallisista kaupoista tai marketeista?

  VastaaPoista
 3. Minä ainakin näin kyseisen paketin Helsingissä Prismassa. Eiköhän siis muistakin marketeista löydy. :)

  t. Emmmi

  PS. Testasin tuota vajaa kuukausi sitten ja hyvää oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, silmämääräisesti suoritetun tutkimuksen mukaan löytynee ainakin vähän isommista marketeista!

   Poista